Силово обучение

Фитнес хормон на растежа хормон на растежа последствия, хормон на растежа цикъл, хормон на растежа цена, хормон на растежа таблетки, хормон на растежа мнения, хормон на растежа за жени, хормон на растежа дозировка, хормон на растежа височина

Силовото обучение е важна част от цялостната фитнес програма. Ето какво може да ви даде силовото обучение – и как да започнете?

Силово обучение: По-силни, по-леки, по-здрави.

Искате да намалите телесните мазнини, да увеличите чистата мускулна маса и да изгорите калориите по-ефективно? Силовото обучение, ще Ви спаси! Силовото обучение е ключов компонент на цялостното здраве и фитнес за всички.

Използвай я или я загуби!

Слабата мускулна маса естествено намалява с възрастта.

Ще увеличите процента на мазнини в тялото си, ако не направите нищо, за да замените постно мускулите, които губите с течение на времето. Сила обучение може да ви помогне да запазите и подобрите мускулната си маса на всяка възраст.

Силова програма хормон на растежа

Обучението по сила също може да ви помогне:

Развийте силни кости. Подчертавайки костите си, тренировката за сила може да увеличи плътността на костите и да намали риска от остеопороза.

Управлявайте теглото си. Силовото обучение може да ви помогне да управлявате или да отслабнете и може да увеличи метаболизма ви, за да ви помогне да изгорите повече калории.

Подобрете качеството си на живот. Обучението по сила може да подобри качеството на живот и да подобри способността ви да извършвате ежедневни дейности. Изграждането на мускулите също може да допринесе за по-добър баланс и може да намали риска от падане. Това може да ви помогне да запазите независимостта, докато сте на възраст.

Управление на хронични заболявания. Силовото обучение може да намали признаците и симптомите на много хронични заболявания, като артрит, болки в гърба, затлъстяване, сърдечни заболявания, депресия и диабет.

Подобрете уменията си за мислене. Някои проучвания предполагат, че редовното силови обучения и аеробни упражнения могат да спомогнат за подобряване на мисленето и уменията за учене за по-възрастните хора.

Помислете за опциите

Силовото обучение може да се направи у дома или във фитнес залата. Общите опции включват:

хормон на растежа силова програма

Телесно тегло. Можете да правите много упражнения с малко или никакво оборудване. Опитайте с придвижване на куршуми, издърпвания, коремни кърлежи и клекове за крака.

Тръби за устойчивост. Тръбите за устойчивост са евтини, леки тръби, които осигуряват съпротивление при опъване. Можете да избирате от много видове съпротивителни тръби в почти всеки магазин за спортни стоки.

Безплатни тежести. Барбелите и дъмбелите са класически инструменти за обучение.

Машини за тегло. Повечето фитнес центрове предлагат различни съпротивителни машини. Можете също така да инвестирате в тегло машини за домашно ползване.

Как да се приготвяме, да започнем с тренировките

Ако имате хронично заболяване или ако сте на възраст над 40 години и не сте били активни наскоро, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете тренировка за сила или аеробна фитнес програма.

Преди да започнете тренировка за сила, помислете за загряване с продължително ходене или друга аеробна активност в продължение на пет или 10 минути. Студените мускули са по-податливи на нараняване, отколкото топлите мускули.

Изберете нивото на тежест или съпротива, което е достатъчно тежко, за да изморите мускулите си след около 12 до 15 повторения. Когато лесно можете да правите повече повторения на определено упражнение, постепенно увеличете теглото или съпротивлението.

Изследванията показват, че един набор от 12 повторения с правилното тегло може да изгради мускули ефективно при повечето хора и може да бъде толкова ефективен, колкото и три групи от едно и също упражнение.

За да накарате мускулите ви да се възстановят, оставете един цял ден между упражняването на всяка специфична мускулна група.

Също така внимавайте да слушате тялото си. Ако упражнението за тренировка за сила причинява болка, спрете упражнението. Помислете дали да опитате по-малко тегло или да го опитате отново след няколко дни.

Важно е да се използва подходяща техника в силова тренировка, за да се избегнат наранявания. Ако сте нов за тренировка по тегло, работете с обучител или друг специалист по фитнес, за да научите правилната форма и техника.

Кога да очаквате резултати

Не е нужно да прекарвате часове на ден, като вдигате тежести, за да се възползвате от силовото обучение. Можете да видите значително подобрение в силата си само с две или три 20 или 30-минутни сесии за тренировка по тегло на седмица.

Департаментът по здравеопазване и човешки услуги препоръчва включването на тренировки за силови тренировки на всички основни мускулни групи в тренировка за фитнес най-малко два пъти седмично.

Тъй като включвате тренировки за силови тренировки във вашата фитнес програма, може да забележите подобрение във вашата сила във времето. Тъй като мускулната маса се увеличава, най-вероятно ще можете да вдигате тегло по-лесно и за по-дълъг период от време. Ако го държите нагоре, можете да продължите да увеличавате силата си, дори ако не сте във форма, когато започнете.