Растежен хормон при жените

хормон на растежа последствия, хормон на растежа цикъл, хормон на растежа цена, хормон на растежа таблетки, хормон на растежа мнения, хормон на растежа за жени, хормон на растежа дозировка, хормон на растежа височина

Какво жените трябва да знаят за растежния хормон (и как да го увеличите)

Жените правят повече растежен хормон (GH), отколкото мъжете. Това е (странен, но истински) факт, който установихме в последната ни статия. Ние също така установихме, че производството на естроген изглежда положително коагулацията с нивото на човешкия хормон на растежа.

Колкото повече естроген циркулираме, толкова повече растежен хормон, който произвеждаме. И така, какво наистина означава това за нас? Можем ли да извлечем полза от производството на растежен хормон? Какво се случва, когато вече не правим толкова женски хормон? И можем ли да използваме добавки и хранене, за да подобрим производството на растежен хормон и неговите ефекти?

Растежен хормон, естроген и тестостерон

Първо, жените произвеждат повече растежен хормон, отколкото мъжете. Странно, нали? Това е доста  разтежен хормон. И като се има предвид, че мъжете обикновено са много по-големи и по-мускулести от нас дами, изглежда странно, че правим повече. Как е това, че не измъчваме зверове?

Е, макар да няма много проучвания, които да обсъждат това, чувствам, че не сме толкова мускулести, колкото мъжете. До голяма степен поради факта, че не правим толкова тестостерон като мъжете. Да, докато правим много хормон на растежа, без да го свързваме с тестостерон, растежът на мускулите е ограничен.

Въпреки това, често срещано е, че жените започват да губят мускули и да получават мазнини. Когато започват да преминават през менопаузата. Повечето хора свързват това с спада на естроген, но аз съм склонен да мисля, че това е комбинация от загубата на естроген и растежен хормон, който допринася за този проблем.

Растежният хормон и естрогенът имат положителни ефекти върху косата, кожата и ноктите, а когато преминем през менопаузата, тези неща са склонни да страдат. Ние губим косата си, нашата кожа става суха и страховита, ноктите ни се разбиват и крекират. Наистина вярвам, че тези две неща се комбинират и тяхното драматично намаляване води до ускорено стареене, загуба на мускули и натрупване на мазнини.

Био-идентична хормонална терапия

Което води до голям въпрос, какво по дяволите правим, когато преминем през менопаузата и нашият естроген отнема носаджия? Е, ако ме питате, казвам, че намирам някой, който е специалист в био-идентична хормонна замяна и да започне био-идентична естрогенна (и вероятно тестостеронова) терапия.

Знаем, че жените и мъжете, на които се дава екзогенен естроген, произвеждат повече хормон на растежа. Знаем също, че след като яйчниците престанат да работят, нивото на естроген намалява и вие ще бъдете силно натиснати, за да накарате естествените си нива да се появят сами.

По този начин единственият начин, по който наистина можете да получите адекватни нива на естроген. И следователно, здравословни нива на растежен хормон, е да допълвате естроген. Био-идентичната терапия е най-безопасният и най-полезен начин да се направи това.

Какво става с женските-мускули?

Разбира се, всички знаем някои жени, които естествено са много по-мускулести от средното и ако сте във фитнес и здраве това обикновено се разглежда като добро нещо. Разбира се, много от нас виждат една мускулеста жена и смятат, че трябва да използват стероиди.

Преди да обвиним тези дами за „използване“. Нека да сметнем, че те могат да се възползват максимално от по-високата си продукция на растежен хормон. Има няколко начина, по които те могат да правят нещата по различен начин, което им позволява да се възползват от GH.

gh, hgh, gh и жени, жени и хормони, растежен хормон при жените. Първо, тези мускулести жени вероятно се занимават с много интензивно упражнение. Твърдите тренировки повишават нивата на растежния хормон както при мъжете, така и при жените, като най-високата продукция на GH възниква. Когато тренировките продължават повече от десет минути и притискат атлетите покрай лактатния им праг.

Общото обучение по сила е показало, че повишава нивата на GH при мъжете и жените. Въпреки това, жените се нуждаят от по-интензивно силово обучение. С по-малко почивка и повече работа в определен период от време, за да повишат своя хормон на растежа над изходното ниво.

Това може да е причината, поради която виждаме жени, които се занимават с интензивни тренировки. Като CrossFit, които развиват по-мускулести и по-слаби физика. Интензивното упражнение, малкото почивка и значителния обем работа, които спортистите на CrossFit се ангажират редовно. Подготвят телата си, за да произвеждат повече GH, да образуват мускули и да изгарят мазнини.

Жените спортисти могат също така да увеличат максимално продукцията си на GH, като ядат протеин след тренировка. Изследванията показват, че нивата на GH се увеличават с приемането на суроватъчен протеин след тренировка.

Също така, поради високите нива на GH и повишената инсулинова чувствителност след тренировка, мазнините, изядени след тренировка. Ще бъдат пренесени в мускулни клетки и ще бъдат използвани за подхранване и израстване на нови мускули.

Ако не се възползвате от прозореца след тренировка, като поемете белтъчини, а именно суроватъчен протеин, тогава ви липсва голяма възможност да подобрите композицията на тялото си и да увеличите GH.

О, и понякога не ядене може също да увеличи нивото на GH. Може да сте чували за интермитентно гладуване. Има много ползи за гладуването, освен увеличеното производство на GH. Разбира се, но е доказано, че увеличава GH с 1300% при жени по време на 24-часов пост.

КАКВО?! Смята се, че това се случва в усилията да се защитят телата на мускулите и да се защитят други метаболизните функции. Ключовата дума тук обаче е прекъсната. Ако гладувате твърде често или твърде дълго. Тялото ви ще бъде принудено да забави метаболизма си и да промени ендокринното производство, за да остане живо. Вероятно ще свършите с изгаряне на мускулите и задържане на мазнини.

Добавки и сън за по-голям растежен хормон

gh, hgh, gh и жени, жени и хормони, хормон на растежа при жените. Има някои важни добавки, които също може да искате да добавите, за да подобрите производството на растежен хормон. Аминокиселините аргинин и ортинин са били свързани и с повишени нива на GH.

Магическата доза аргинин изглежда е някъде между 5 и 9 грама дневно и ортонинът е около 170 мг на килограм на ден. Изследванията показват, че само високи дози от тези две добавки всъщност стимулират увеличаване на GH. Така че, ако ще добавите тези две аминокиселини, не губете парите си, като правите малки дози.

И накрая, нека да поговорим за сън! Чували ли сте някога, че тялото ви се ремонтира през нощта? Разбира се, че сте. Сега бъди честен. Имаш ли достатъчно сън? Ако не сте, пропускате прекрасна възможност да позволите на тялото ви да произвежда GH.

Това е всъщност, когато тялото обикновено произвежда по-голямата част от растежния хормон. Така че сънят е доста дълбоко важен за възстановяването и за целите на композицията на тялото. Качеството и количеството на затворените очи, също са важни.

Направете го като цел да получите около осем часа сън на нощ и се уверете, че спазвате тези правила. Искате готина, тъмна стая и искате да избегнете стимулиране от телевизора, компютъра и упражненията преди леглото.

Така че, това обобщава. Дами, ако искате да сте по-тънки, по-силни и да запазите костите, кожата и косата си здрави и красиви, тогава искате да увеличите максимално производството на растежен хормон. Ако успеете да приложите гореспоменатите стратегии, ще можете да се възползвате максимално от естествено по-високите нива на GH.