Новетропин (Novetropin) – Хормон на растежа

новетропин novetropin хормон на растежа

Какво е Новетропин и за какво се използва?

Вашето лекарство или по-точно лекарството, което ще се погрижи за Вас се нарича Novetropin. То съдържа хормон на растежа, който още се нарича соматропин ( somatropin). Novetropin се произвежда със специален процес, известен като рекомбинантна ДНК технология. Има същата структура като хормона на растежа, произвеждан от човешкото тяло. Соматропинът е пептиден хормон. Името му идва от гръцки: сома – тяло и тропи – раста. Той отговаря за растежа на костите като и за белтъчната и въглехидратна обмяна в тялото. Той се отделя от предния дял на хипофизата(аденохипофиза).

Хормона на растежа регулира растежа и развитието на клетките в човешкото тяло. Когато стимулира растежа на клетките в гръбначния стълб и в дългите кости на краката, хормона на растежа предизвиква увеличаване на теглото.

При дефицит на хормон на растежа, хормона още увеличава съдържанието на минерали в костите, броя и размера на мускулните клетки и също така редуцира телесните мазнини.

Новетропин се използва за:

  • При лечение на деца и юноши с някои от следните нарушения на растежа:

–  Недостатъчно производство на хормон на растежа (дефицит на хормон на растежа);

–  Липса на всички или дефицит на Х-хромозоми при жените с нисък ръст (синдромът на Търнър);

–  Състояние, в което бъбреците са повредени ( хронични проблеми с дейността на бъбреците) при деца преди пубертет и забавяне в растежа.

–  Малки по рождение.

  • При лечение на възрастни, които имат потвърден дефицит на хормон на растежа в ранно детство или юношество.

Съдържание: 

Соматропин (р – ДНК произход)

Чистота (HPLC): 98.99%

Прах и разтворител за инжекционен разтвор. За подкожно приложение.

Новетропин дава 1,5 мг (4,5 IU) соматропин на милилитър разтвор.

Хормон на растежа може да се взема един или два пъти дневно. Най-добре е сутрин, когато инсулиновите нива са занижени или вечер, но не преди сън, а м/у тренировка и сън. Препоръчително е растежния хормон да се комбинира с тестостерон пропионат, който се боде на всеки два дни, както и хормона на растежа. Препоръчителния прием на растежен хормоне по две единици през ден.

ЦЕНА: 240лв

Novetropin – Хормон на растежа

HormonHGH.com